2.PODPROGRAM 2018 – efekty

Wersja do druku

PODPROGRAM 2018 – efekty

1.      Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bejscach, Bejsce 252, 28 – 512 Bejsce  z terenu województwa świętokrzyskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Kielcach realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

2.      Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

3.      Pomoc żywnościowa trafiła do 410 osób znajdujących się z trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Bejsce.

4.      Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 14,1655 ton żywności;
- 4 paczki żywnościowe.

5.      W ramach Podprogramu 2018 dla 50 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- Żywieniowe – 1 spotkanie dla 50 uczestników
- Kulinarne – 1 spotkanie dla 50 uczestników
- Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 50 uczestników

Statystyki bieżącej stronyWyświetleń: 66

Wprowadził(a) do systemu: Leonard Wdowik, data: 2019-07-24 10:57:16
Opublikował(a): Leonard Wdowik, data publikacji: 2019-07-24 10:58:16
Ostatnia zmiana: Leonard Wdowik, data: 2019-07-24 10:58:16
Rejestr zmian bieżącej strony
Archiwalne wersje tej strony